fredag 12. november 2010

Ambassadørene (1533) av Hans Holbein


Kjapt om renessansen: Renessansen er ein tidsepoke som handlar om kunst og arkitektur i Vest- Europa. Den starta i Italia 1350- talet. Renessansen betyr gjenfødelse og meines med gjenfødelsen av antikkens filosofi, kunst og kultur som forsvann i middelalderen og gotikken.

Bilete:Bilete ble malt av tyskaren Hans Holbein. Han har malt Jean de Dinteville og Francois de Dinteville. Jean de Dinteville (1504 – 1555) var fransk ambassadør til England i 1533. Francois de Dinteville (1498 – 1554) var biskop av Auxerre og fransk ambassadør til Roma frå 1531 til 1533. Disse mennene er veldig pent kledd for å være på den tida det var eit teikn på rikdom og makt også svarte klede var også teikn på det.


På bildet kan vi sjå ein hovudskalle, eller ein anamorfose, den er ein teikn på at døden er det einaste sikre i livet og forgjengelig. Renessansen var ein utforskning og oppdaging, vi kan også sjå symbalar på det på bilete for eksempel globus og diverse navigasjons instrumenter. Golvet består av innfeite biter av farget stein. Sirkelmønsteret i dette golvet representerte himmel og jord. På bilete finnar vi også bøkar, en av dei er ein bok om matematikk opna på kap. Divisjon. Boka og passaren er med på grunn av de to mennenes bekymring for den religiøse og politiske splittinga i Europa på den tida. Den andre boka er ein samlebok skrevet av
Luther.

Kjelder:http://no.wikipedia.org/wiki/Ambassad%C3%B8rene_(Holbein)
http://portal.samlaget.no/menypunkt.cfm?mpid=1489,2558&lid=1
Bilete 1: http://tvstrand2sta.blogspot.com/
Bilete 2: http://no.wikipedia.org/wiki/Ambassad%C3%B8rene_(Holbein)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar